Einebærgravet-laks-1
Til oppskriften

Einebærgravet laks

Gravlaks er en klassiker som hører til selskap og koldtbord. Denne gravlaksen er laget med einebær, rosmarin og timian. Enkelt og godt. 
Over 60 min
Enkel
Koldtbord
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Støt einebær i en morter, og finhakk rosmarin og timian.
  • Bland einebær, rosmarin, timian, gin, salt og sukker.
  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.
Kilde: godfisk.no Foto: Fabian Bjørnstjerna
Print