Einerdram-1
Til oppskriften

Einerdram

Visste du at einerbær er det viktigste krydderet i både Genever og Gin, og at Genever fikk sitt navn etter "genièvre", som er fransk og betyr einerbær? Det er forresten enkelt å lage sin egen einerdram, også passer den perfekt som vert- eller vertinnegave. Eller kanskje til og med som årets julegave? 
Over 60 min
Middels
Drikke
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Knus einerbær lett i en morter og ha dem over i en flaske eller på et glass. Du kan selvsagt bruke flere mindre flasker om du ønske det.
  • Hell vodka over einerbærene, og tett flaskene eller glassene godt med kork eller lokk.
  • Sil fra bærene gjennom et klede etter en ukes tid. Hell drammen tilbake på flaske eler glass igjen.
  • Tips: Siden eineroljen er et viktig element i denne drammen frarådes det å bruke kaffefilter til siling. Einerdrammen er drikkeklar etter den er silt, men blir enda bedre etter noen måneders lagring. Smaken blir da mer balansert og drammen blir klarere i fargen.
Kilde: matprat.no
Print