Grove-rugbrød-1

Ekstra grove rugbrød

Over 60 min
Middels
Print
Rugbrød er populært til de aller fleste måltider. Skikkelig rugbrød lages over flere dager. Denne oppskriften er enkel, men krever litt hevetid. 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm vannet til ca 37 ° C.
  • Smuldre gjæren i en bolle, og bland inn hvetekorn og kli. Spe med en del av vannet, og rør til gjæren er oppløst. Ha i resten av vannet.
  • Tilsett salt, sirup, hvetemel og 2/3 av rugmelet. Kna deigen godt i maskin eller for hånd. Tilsett resten av rugmelet. Elt deigen smidig, og la deigen ligge i bollen.
  • Dekk bollen med plastfolie og et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i rundt en time.
  • Ha deigen på melet bord og kna den grundig.
  • Del deigen og form to brød. Legg dem i to oljesmurte former, ca. 1,5-liter store. Trykk deigen godt mot bunnen av formen.
  • La brødene heve tildekket på et ikke for varmt sted i ca. 2 timer.
  • Stek brødene på rist nederst i ovnen på 175 ° C i 1 time og 15 minutter.
  • Snu brødene ut av formene. La dem kjøle seg ned innpakket i et rent kjøkkenhåndkle, slik at de beholder saftigheten.