Meny
Grove-rugbrød-1
Rugbrød er populært til de aller fleste måltider. Skikkelig rugbrød lages over flere dager. Denne oppskriften er enkel, men krever litt hevetid. 
Porsjoner2
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Varm vannet til ca 37 ° C.
  • Smuldre gjæren i en bolle, og bland inn hvetekorn og kli. Spe med en del av vannet, og rør til gjæren er oppløst. Ha i resten av vannet.
  • Tilsett salt, sirup, hvetemel og 2/3 av rugmelet. Kna deigen godt i maskin eller for hånd. Tilsett resten av rugmelet. Elt deigen smidig, og la deigen ligge i bollen.
  • Dekk bollen med plastfolie og et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i rundt en time.
  • Ha deigen på melet bord og kna den grundig.
  • Del deigen og form to brød. Legg dem i to oljesmurte former, ca. 1,5-liter store. Trykk deigen godt mot bunnen av formen.
  • La brødene heve tildekket på et ikke for varmt sted i ca. 2 timer.
  • Stek brødene på rist nederst i ovnen på 175 ° C i 1 time og 15 minutter.
  • Snu brødene ut av formene. La dem kjøle seg ned innpakket i et rent kjøkkenhåndkle, slik at de beholder saftigheten.

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter