Meny

Elgbiff med bacon

Elgbiff-med-bacon

Oppdatert

20-40 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Elgbiff med bacon

Indrefileten er tradisjonelt skytterens trofé. Det er et edelt stykke kjøtt, som gjerne kan opphøyes ved å få en baconskive surret rundt seg. Det smaker fortreffelig. 
PORSJONER4

Ingredieser

Appelsinsaus

Fremgangsmåte

  • Begynn med sausen. Rens småløk, legg de i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker. Fosskok uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.
  • Krydre biffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.
  • Bruk god varme, brun biffene fint rundt på baconsiden først. Stek snittflaten til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
  • Sett gulrøtter over til koking.
  • Server gjerne med en god potetmos >> som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller urter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også