Meny

Elggulasj

Elggulasj-2-2

Oppdatert

20-40 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Elggulasj

Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker fortreffelig også med elg.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brun bacon i terninger, hakk løk og finhakk hvitløk. Brun det lett i en i en kjele. Ta det ut.
  • Bland sammen paprikapulver, hvetemel, salt, pepper, støtt karve og merian. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm, og vend disse i mel- og krydderblandingen.
  • Brun kjøttet, ha i bacon, løk, tomatpuré, sukker og laurbærblad. Hell på kraft og kok opp. La suppa trekke 10-15 minutter.
  • Skrell potet og sellerirot og del i små terninger. Del paprika i biter, og tilsett grønnsakene i suppa. Kok til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Smak til suppa med eventuelt mer krydder.
  • Server elggulasj med brød.
  • Bruk en morter til å støte karven med.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også