elg-hakk

Elghakk

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.
  • Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.
  • Server med flatbrød og rørte tyttebær.
  • Tips: Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest