Elgstek-i-leirgryte

Elgstek i leirgryte

Over 60 min
Middels
Print
Elgkjøtt inneholder svært lite fett, og egner seg derfor utmerket til steking i leirgryte. Det blir ekstra saftig og godt, og gir mye kraft til en smaksrik saus. 
PORSJONER4

Ingredieser

Viltsaus

Fremgangsmåte

  • Legg leirgryta i vann et par timer. Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Del løk og gulrot i biter og tilsett. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken.
  • Sett leirgryta inn i kald ovn, og skru på 125 °C. Stek i 2-3 timer til steketermometeret viser 65 °C . Da er steken medium stekt. Ønsker du den gjennomstekt, stek til termometeret viser 70 °C.
  • Ta steken ut av gryta og la den hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Sil kraften.
  • Brun smør og hvetemel i en gryte, spe med kraft, og visp inn rømme. La sausen koke noen minutter. Smak til med krydder og gelé.
  • Server elgstek med kokte grønnsaker eller en salat og poteter.
  • Tips: Blir det for lite kraft til saus fra steken kan du tilsette utblandet kjøttbuljong til du oppnår ønsket mengde.