Meny
Ellens yoghurtbrød
Dette bidraget er innsendt av Ellen fra Ulefoss skole i forbindelse med skolekonkurransen vår "fremtidens skolebrød" i 2009. Et godt, grovt brød med yoghurt. 
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Varm vannet til det er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i det lunkne vannet. Ha i olje, sirup og yoghurt naturell. Yoghurten bør være romtemperert. Ha deretter i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
  • Ha deigen ut på melet bakebord. Form ett brød, og legg det i en smurt form. Dekk formen med et klede og la brødet etterheve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter. Pensle med vann.
  • Stek brødet på nederste rille ved 220 °C i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter