Enchiladas med sterkt fyll

Enchiladas med sterkt fyll
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Enchiladas med sterkt fyll

Vær så god - en meksikansk rett alle kommer til å like! Kos deg med tortillas fylt med sterk kjøttsaus og syrlig tomatsaus. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ta ut frøene av tomatene. Bland de friske tomatene med paprika, halvparten av løken og all eddiken. Dekk til og la blandingen stå på benken i 30 min.
  • Stek kjøttdeigen i en stekepanne på middels sterk varme til den blir gjennomstekt, ca 10 min. Bruk en gaffel slik at den blir kornete. Ta opp kjøttdeigen med en hullsleiv, og legg den på kjøkkenpapir slik at alt overflødig fett suges opp. Tørk av pannen.
  • Forvarm stekovnen til 200 °C. Ha ørlite olje i pannen, og fres resten av den hakkede løken til den er myk - ca. 3 minutter. Tilsett grønn chili og chilipulver. Røre - fres blandingen i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig og hermetiske tomater. La kjøttsausen småkoke i ca 15 minutter. Rør om av og til.
  • Smør en ildfast form med smør eller olje. Fordel fyllet langs midten av hver tortilla. Rull sammen, og legg tortillaene ved siden av hverandre i formen med skjøten ned. Hell grønnsakrøren over, og strø revet ost på toppen. Gratiner retten i ca 10 min, til osten er smeltet og har fått gyllen farge.
  • Tips: Bytt ut kjøttdeigen med karbonadedeig, og få et magrere fyll. Kylling- eller kalkunfarse kan også brukes.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken