Meny
Enkel-bibimbap-
Bibimbap er koreansk, og betyr «blandet ris». En liten tungeøvelse, og en morsom måte å introdusere familien for nye smaker! I Korea er dette klassisk streetfood, her hos oss er det en krysning av wok og pytt i panne.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Skjær kjøttet i fingertykke strimler og legg det i en skål. Bland sammen sesamolje, soyasaus, chiliflakes og hvitløk og hell over kjøttet. Bland godt og sett til side i 10 minutter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Del agurk i to og skrap ut den myke kjernen. Skjær i tynne skiver. Bland agurkskivene med litt sesamolje og sesamfrø. Skrell gulrot og riv grovt på rivjern. Skyll og tørk bønnespirer.
  • Varm en stekepanne med halvparten av oljen og stek kjøttet raskt på høy varme til det er gjennomstekt. Hold varmt på en tallerken.
  • Fres spinat raskt i litt av oljen og smak til med litt salt og pepper.
  • Fordel risen i fire dype skåler og legg grønnsaker og kjøtt på toppen.
  • Stek egg i resten av oljen og legg eggene på toppen.
Server bibimbap med ekstra soyasaus og sriracha eller annen chilisaus.
    Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email

    Populære oppskrifter