Enkel lammegryte

 

Til oppskriften

Enkel lammegryte

Ikke la navnet fårikålkjøtt på pakken begrense deg. Kjøttet kan brukes til langt mer enn det, for eksempel denne spennende gryten med masse smak.
Over 60 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm en stekepanne og stek kjøttet med smør i omganger. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en romslig gryte.
  • Skjær løk i båter og gulrot og pastinakk i grove biter. Ha alt i gryten sammen med hakkede tomater, hvitløk og buljong.
  • Rist anis- og korianderfrø i en tørr, varm panne til de begynner å dufte. Ha frøene over i en morter og støt dem godt. Ha de knuste krydderne i gryten sammen med hel kanel. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
  • Server gryten rykende varm, gjerne med godt, ferskt brød.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Print