Deilig-tomatsuppe
Til oppskriften

Enkel tomatsuppe

Denne enkle tomatsuppe som er laget av bakte tomater, noe som gjør det ekstra velsmakende og søt. Serveres for eksempel. suppe med brødkrutonger og en klatt rømme.
20-40 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

RUGBRØD krutonger

FORSLAG til tilbehør

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekovnen til 60 
  • Legg tomatene i en ildfast form. Skrell løk og hvitløk og skjær de i store biter. Legg løk og hvitløk mellom tomatene. Hell på olje og strø timian og sukker over. Bak tomatene i en time.
  • Ha tomat blandingen i en kjøkkenmaskin - du kan også bruke en stavmikser. Kjør til det er en glatt blanding uten klumper. Rør inn rømme og smak til med salt og pepper. Server suppen med en gang.

krutonger

  • Mens tomatene bakes, kan du lage brødkrutonger. Skjær brødet i små terninger og legg de på et stekebrett med bakepapir. Hell på olje og strø på salt. Bak de i ovnen for de siste 15 minuttene av tomat steketiden. La krutonger kjølne.

Tilbehør

  • Serve Tomatsuppe med ferskt brød og en ekstra porsjon rømme.

Tips

  • Tomatsuppe kan også serveres kald som en gazpacho.
Print