Eple-og-potetgrateng
Til oppskriften

Eple- og potetgrateng

Å lage en grateng til middag, gjør seg selv i ovnen. Mens dere venter, kan dere gjøre andre ting. I en grateng kan du bruke nesten hva det måtte være. Gårsdagens rester for eksempel.
40-60 min
Middels
Grateng, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • till stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Vask eplene og skrell dem, skjær i båter. Skrell løk og del i halve ringer. Smør en ildfast form og fordel poteter, epler og løk lagvis i formen. Dryss salt og pepper mellom lagene.
  • Hell over matfløte og dryss over reven jarlsbergost.
  • Stek på nederste rille i ovnen, ca. 40 minutter.
  • Server rykende varm med tilbehør som noen skinkeskiver - evt. røkte pølser, grønn salat og frisk frukt/bær.
Print