Meny
Eplekake
Eplekake lager du av de myke eplene i fruktfatet. Den smaker himmelsk med deilige eplebiter, kanel, sukker og hakkede mandler på toppen. En perfekt høstkake, og ekstra god med krem eller vaniljeis.
Porsjoner1 eplekake
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn hvetemel og bakepulver.
  • Ha røren i en smurt form, ca. 24 cm.
  • Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av kaken. Dryss over kanel, sukker og hakkede mandler.
  • Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
  • Tips: Server kaken lunken med krem eller vaniljeis.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter