Eplekake

Eplekake

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Eplekake lager du av de myke eplene i fruktfatet. Den smaker himmelsk med deilige eplebiter, kanel, sukker og hakkede mandler på toppen. En perfekt høstkake, og ekstra god med krem eller vaniljeis.
PORSJONER1 eplekake

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn hvetemel og bakepulver.
  • Ha røren i en smurt form, ca. 24 cm.
  • Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av kaken. Dryss over kanel, sukker og hakkede mandler.
  • Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
  • Tips: Server kaken lunken med krem eller vaniljeis.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest