Eplepai og pisket krem

Eplepai og pisket krem

Over 60 min
Middels
Print
PORSJONER8 -10

Ingredieser

til pensling

Fremgangsmåte

  • Smuldre smør, hvetemel, skall og melis lett sammen med fingrene.
  • Tilsett egg og vann. Bland deigen raskt sammen til en ball (ikke kna). Dekk med plast, sett kjølig minst 30 min.
  • Skrell og del eplene i båter. Press over sitron og stek dem myke med resten av ingrediensene.
  • Kjevle ut to runde bunner på melet bakebord. En på ca. 30 cm i diameter og 4 mm tykk og den andre på ca. 25 cm i diameter. Legg den største i en smurt paiform med avtakbar kant (Ø ca. 24-26 cm). Trykk deigen ned langs kanten, la det henge litt deig over formen. Fyll med epleblandingen.
  • Pensle kanten med egg, legg den andre bunnen over som lokk og klem kantene godt sammen. Pensle lokket, strø over perlesukker og stikk noen små hull i lokket. Stekes på nederste rille ved 180 grader i ca. 35–40 minutter til paien er gyllen.
  • Server med nypisket krem tilsatt litt sukker.