Estragonogsennepsglasert svinenakke med kremet purreløk, brunet chilil økogbaktsøtpotet
Til oppskriften

Estragon- og sennepsglasert svinenakke

Estragon- og sennepsglasert svinenakke med kremet purreløk, brunet chililøk og bakt søtpotet. Ta deg selv i nakken og lag en middag du blir helt av. Det oser suksess!
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

sennepsglasert svinenakke

kremet purreløk

brunet chililøk

bakt søtpotet

Fremgangsmåte

  • Svinenakken brunes i stekepannen. Bland sammen sennep, estragon og skallet (kun det gule) av sitronen. Gni dette rundt svinenakken og legg den på rist med langpanne under. Krydre godt med salt og pepper. Stek ved 160 ºC i ca 90 minutter. For medium resultat skal kjernetemperaturen være 65 ºC. La kjøttet hvile i 20 minutter under aluminiumsfolie. 
  • Søtpoteten legges på risten ved siden av kjøttet og bakes sammen. Når kjøttet hviles, skrus temperaturen opp til 200 ºC – hvorpå poteten bakes ytterliggere 20 minutter. 
  • Purreløk frese gyllen sammen med hvitløk i smør. Ha på fløte og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper. 
  • Løk skives og stekes i smør. Ha på sukker, salt, pepper og finkuttet jalapenos. Når potetene er ferdig bakt, lages et snitt på toppen av dem. Press frem åpning og hell over purreløken.
Print