Ett til deg og ett til meg

Ett til deg og ett til meg

Over 60 min
Avansert
Print
Ett til deg og ett til meg er et ekstra saftig og sunt brød med frø. 
PORSJONER2

Ingredieser

Deig 1

Deig 2

Fremgangsmåte

  • Bland sammen ingredienser til deig 1 i 6 minutter på laveste hastighet med en kjøkken maskin. Den vil bli klissete.
  • Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og/eller plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Tilsett alle ingredienser til deig 2 i samme bakebolle som deig 1. Kjør deigen i 6 minutter i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil fortsatt være klissete. La deigen stå lunt i 45 minutter under et kjøkkenhåndkle og/eller plast.
  • Del deigen i fire like store deler. Form disse til store boller, og la dem hvile i 5 minutter.
  • Smør brødformene. Form deretter bollene til små brød, og pensle dem med vann. Brødene kan dyppes i eksempelvis sesamfrø eller valmuefrø. Sett to små brød i hver brødform. Begge formene settes tildekket på et lunt sted i ca. 35-40 minutter. Sett stekeovnen på varmluft og 225 ºC.
  • Når brødene er ferdig hevet lager du forsiktig et eller flere snitt med en skarp kniv i brødene.
  • Stek på 225 ºC i ca 25-30 minutter. Ha brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley