Meny
Ett til deg og ett til meg
Ett til deg og ett til meg er et ekstra saftig og sunt brød med frø. 
Porsjoner2
Ingredieser
Deig 1
Deig 2
Fremgangsmåte
  • Bland sammen ingredienser til deig 1 i 6 minutter på laveste hastighet med en kjøkken maskin. Den vil bli klissete.
  • Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og/eller plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Tilsett alle ingredienser til deig 2 i samme bakebolle som deig 1. Kjør deigen i 6 minutter i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil fortsatt være klissete. La deigen stå lunt i 45 minutter under et kjøkkenhåndkle og/eller plast.
  • Del deigen i fire like store deler. Form disse til store boller, og la dem hvile i 5 minutter.
  • Smør brødformene. Form deretter bollene til små brød, og pensle dem med vann. Brødene kan dyppes i eksempelvis sesamfrø eller valmuefrø. Sett to små brød i hver brødform. Begge formene settes tildekket på et lunt sted i ca. 35-40 minutter. Sett stekeovnen på varmluft og 225 ºC.
  • Når brødene er ferdig hevet lager du forsiktig et eller flere snitt med en skarp kniv i brødene.
  • Stek på 225 ºC i ca 25-30 minutter. Ha brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter