Ewa-Lisas festpai
Til oppskriften

Ewa-Lisas festpai

Over 60 min
Avansert
Pai
PORSJONER6

Ingredieser

Paideig

Fyll II

Fremgangsmåte

  • Lag først pajdeien med å blande mel, margarin, salt og den revne osten. Tillsett det kalle vannet og la deigen vile svalt en stund. Sett stekovnen på 225 grader.

Fyll I

  • Stek kjøttdeigen, hakket løk og hvitløk i margarinen og kryddre med salt og pepper.

Fyll II

  • Smelt margarin og tillsett melet. La det koke en stund. Hell i aspargessaften fra boksen, osten og fløten, litt av gangen og rør hele tiden. Stuingen skal bli tykk og glinsende. Kryddre med salt og pepper. Legg i aspargisen skuren i biter.
  • Smør en ildfastform. Press halve deigen ut i formen og stek i ca 10 minutter. Deretter fyll formen først med køttblandningen og oppå den aspargisstuingen. Resten av paideigen leggs på som lokk.
  • Pensle paien med et vispet egg og stek i ca 30 min.
  • Server med en frisk salat!
Kilde: Ewa-Lisa
Print