falafel

Falafel med raita

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Falafel er stekte kuler eller postei laget av kikerter. Falafel er en populær form for hurtigmat i Midtøsten, der det også blir servert som meze. Raita er tilbehør av yoghurt og agurk.
PORSJONER4

Ingredieser

falafel

Raita

Fremgangsmåte

Falafell

  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • Hall av vann og skyll kikertene.
  • Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en ganske fast deig. La massen hvile i ca. en halv time i kjøleskapet. Blir den for tynn, så tilsett litt mer mel.
  • Form små boller med en dessertskje og stek dem i en varm panne med soyaolje til de er gylne. Etterstekes i ovn ca. 10-12 minutter. De må være gjennomstekte.

Raita

  • Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.
  • Fjerner kjernen i agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje. Del agurken i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest