Meny
falafel
Falafel er stekte kuler eller postei laget av kikerter. Falafel er en populær form for hurtigmat i Midtøsten, der det også blir servert som meze. Raita er tilbehør av yoghurt og agurk.
Porsjoner4
Ingredieser
falafel
Raita
Fremgangsmåte
Falafell
  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • Hall av vann og skyll kikertene.
  • Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en ganske fast deig. La massen hvile i ca. en halv time i kjøleskapet. Blir den for tynn, så tilsett litt mer mel.
  • Form små boller med en dessertskje og stek dem i en varm panne med soyaolje til de er gylne. Etterstekes i ovn ca. 10-12 minutter. De må være gjennomstekte.
Raita
  • Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.
  • Fjerner kjernen i agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje. Del agurken i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter