Fargepalett med hvit asparges

 

Fargepalett med hvit asparges

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Tre enkle og kjempegode sauser som er supre å servere til de fleste kokte grønnsaker. Sausene kan også serveres som dipp til grønnsaksnacks.
PORSJONER4

Ingredieser

Gul paprikasaus

Grønn paprikasaus

Rød paprikasaus

Fremgangsmåte

  • Skrell aspargesen fra toppen og ned. Bruk en god aspargesskreller eller potetskreller. Skjær/brekk vekk den grove nederste delen som gjerne er litt treet.
  • Kok opp vann i en romslig kjele, tilsett 2 ts salt og 1 ts sukker pr. liter vann.
  • Legg aspargesene i og kok dem på middels varme under lokk til stilkene knapt er møre, 3-4 minutter, avhengig av tykkelsen.
  • Lag de tre sausene hver for seg:
  • Rens og del grønnsakene i biter. Kok opp vann og ha i grønnsakbitene. La det trekke til det er mørt.
  • Mos blandingen til en jevn saus med en stavmikser eller foodprosessor.
  • Smak til med krydder.
  • Om sausene blir for tykke, kan du spe med litt kokende vann.
  • Dander aspargesene på tallerkener eller på fat og sett topper av sausen med en spiseskje, eller server de tre sausene i hver sin bolle ved siden av.
Kilde: frukt.no Foto: Jon Marius Nilsson
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest