Fargerik sei i form
20-40 min
Enkel
Ovnsbakt sei passer utmerket i en travel hverdag. Oppskriften er enkel å tilberede og lager seg selv i stekeovnen.
PORSJONER4
Ingredieser
- 700 g seifilet uten skinn og bein
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rød paprika
- 2 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 0,25 ts paprikapulver
- 2 dl fiskekraft
Tilbehør
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær sei i skiver.
- Skrell paprika med en potetskreller, rens ut frø og skillevegger, og skjær i strimler.
- Legg sei og paprika i en smurt, ildfast form.
- Dryss salt, pepper og paprikapulver over seien.
- Hell på fiskekraft og dekk formen med aluminiumsfolie.
- Bak i stekeovnen til seien er ferdig, ca. 20 minutter.
- Server seien med kokt potet.
Tips
- Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.
- Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer