Fargerike skolebrød

Fargerike skolebrød

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lyst til å gjøre en vri på skolebrødene i år? Bland din favorittfarge i melisglasuren og pynt med kakestrøssel om du vil.
PORSJONER24 boller

Ingredieser

Bolledeig

Vaniljekrem

Pynt

Fremgangsmåte

  • Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Ha mel, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
  • Vaniljekrem: Lag den mens deigen hever. Ha fløte, melk, sukker og frø fra en vaniljestang i en kjele og varm opp til kokepunktet. Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell blandingen i den varme fløte-melken. Rør godt til klumpefri røre og sett til avkjøling.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 24 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten.
  • Dekk bollene med et klede,og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 20-30 minutter.
  • Legg 1 stor spiseskje med eggekrem på hver bolle.
  • Stek skolebrød midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Når de er blitt kalde smør med farget melisglasur og pynt med kakestrøssel.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest