Faarikaal-fra-Nord-More

 

Fårikål fra Nord-Møre

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hurra! I dag er det fårikålens festdag, og vi trår til med en spennende variant av vår nasjonalrett.  
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kutt hodekål i biter med stokken igjen så det holder i sammen. Legg lag på lag med kjøtt og kål i en kjele.
  • Dekk råvarene med vann og kok på lav varme i ca. 45 minutter eller til kjøttet er mørt.
  • Skum av og sil av all kraft.
  • Smelt smør og kok dette sammen med mel til en jevning. Tilsett kraften og fløte/ melk og kok god sammen.
  • Server sausen ved siden av til fårikålen sammen med nykokte poteter.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest