Faarikaal-fra-oppland1-2-1

Fårikål fra Oppland

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll kjøttet i varmt vann. Del det i serveringsstykker.
  • Skrell og skyll potetene. Rens kålen og skjær den i båter.
  • Legg ingrediensene lagvis i en kjele, kjøtt med den fete siden ned, poteter og deretter kål øverst. Dryss på salt og ha i pepper. Pepper kan pakkes inn i en pose. Slå over vann slik at det står 5-6 cm opp i kjelen.
  • Kok opp og la retten trekke under lokk ved svak varme til kjøttet er mørt (ca. 1½-2 timer). Ikke rør i kjelen for da vil kål og poteter gå i stykker, rist i stedet på kjelen med jevne mellomrom.
  • Fårikålen serveres med flatbrød. Bruker du sauekjøtt trenger dette lengre koketid enn lammekjøtt.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest