Meny
Fattigmenn-1-1
Mange lurer kanskje på hvorfor man skal bake syv slag til jul. Selvom dette ikke er fullstendig avklart er ihvertfall Hanna Winsnes og hennes bok 'Lærebog i de forskellige grene af husholdningen', utgitt i 1845 som Norges første kokebok, noe av grunnen til at vi har denne koselige tradisjonen. 
Porsjoner1 40 kaker
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
  • Visp kremfløten til luftig krem og bland den forsiktig inn i eggedosisen sammen med konjakken.
  • Bland kardemomme i litt av hvetemelet og sikt det inn i deigen. Sikt inn resten av hvetemelet. Jobb så lite med deigen som mulig, og sett den kaldt til neste dag.
  • Kjevl ut tynne leiver, små porsjoner om gangen. Skjær snipper (som til sirupsnipper) med en bakkelsspore. Midt i snippen skjæres et snitt på langs, og man trekker forsiktig den ene enden på snippen igjennom hullet.
  • Kakene stekes lysebrune i smult, og avkjøles på rist.
Kilde: melk.no Foto: Mari Svenningsen

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter