fenikkel-og-tomatgrateng-med-skinke

Fenikkel og tomatgrateng med skinke

40-60 min
Enkel
Print
Saftige tomater, fennikel, skinke og urter gir denne gratengen en god smak.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Rens fennikelen, og forvell den i lettsaltet vann i ca 3 min. Ta opp fennikelen, la den renne av og avkjøl den. Mål opp 5 dl av kokevannet. Del fennikelen i skiver. Skjær bort det grove i midten.
  • Smør en gratengform med smør og legg fennikelen i formen.
  • Skjær skinken, og strimler. Skrell løken, og hakk den fint. Skolde og flå tomatene og skjær de i skiver.
  • Smelt smøret, fres løk og skinke. Dryss melet over og brun det lett. Spe forsiktig med kokevannet fra fenikkelen mens du rører godt så sausen blir glatt.
  • Tilsett creme fraiche og halvparten av osten. Smak til med urtekrydder, salt og pepper.
  • Legg fenikkel og tomater i formen. Hell sausen over og dryss på resten av osten. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til gratengen er gyllenbrun.
  • Pynt med friske krydderurter.