Fersk-lammeribbe-med-gremolata1-2-1
Til oppskriften

Fersk lammeribbe med gremolata

Lammeribbe er røff og ujålete mat som egner seg til et enkelt måltid med gode venner, eller på tapasbordet. Her er det nesten påbudt å spise med fingrene! 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Gremolata

Fremgangsmåte

  • Skjær fine ruter i fettet på oversiden av lammeribbene.
  • Bland sammen sennep, olje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Pensle blandingen på ribbestykkene. Legg stykkene i en langpanne og stek dem midt i ovnen på 125 °C ca. 1½ time.
  • Hev temperaturen i ovnen til 225 °C og stek videre i ca. 30 minutter, eller til lammeribba har fått en fin, gyllen farge, og løsner lett fra beinet.
  • Bland sammen ingrediensene til gremolataen og sett den til side.
  • Ta lammeribba ut av ovnen og la den hvile et par minutter. Bruk en skarp, stor kniv, og skjær den i fine stykker ved å følge ribbena. Legg opp på et fat og dryss gremolata over. Server med en gang.
Kilde: matprat.no
Print