Fersk suppe med melboller og kjøtt med løksaus

Fersk suppe med melboller, kjøtt & løksaus

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Finnes det noe bedre en kald dag? Ferskt kjøtt og suppe er en god tradisjonsrett hvor man serverer grønnsakssuppe som første rett og deretter kokt kjøtt, grønnsaker, sursøt løksaus og kokte poteter som andre rett. 
PORSJONER6

Ingredieser

Sursøt løksaus

Melboller/klot

Fremgangsmåte

  • Kjøttet kokes i hele stykker. Legg kjøttet i en passende stor kasserolle og fyll på med vann til det dekker kjøttet. Kok opp uten lokk og skum godt. Ha i salt og la kjøttet trekke under lokk, i ca 2 timer til det er mørt. Rens og del grønnsakene opp i biter og la grønnsakene koke med de siste 15 - 20 min. Smak til med salt og pepper. Ta av kraft til sausen.

Løksaus

  • Finhakk løken og surr den i smør til den blir blank. Rør inn hvetemel og spe med varm kraft, litt om gangen. Rør godt mellom hver speing. Kok opp og la sausen koke 8-10 min. Smak til med eddik, sukker og salt. Sausen skal ha en mild sur-søt smak. Server suppe med grønnsaker og melboller først i måltidet. Neste omgang server kjøtt delt i biter med grønnsaker, kokte poteter og løksaus.

Melboller/klot

  • Kok opp 2 dl kraft og tilsett egget. Tilsett kardemomme, salt, sukker og hvetemel. La røra svelle ca. 1/2 time.
  • Kok opp 5 dl kraft. Form melbollene med en teskje. Ha teskjeen i kokekraften mellom hver klot, så de slipper teskjeen lett. La melbollene trekke i ca. 10 minutter i kraften.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest