Fish and chips med steinbit

Fish and chips med steinbit

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Fish & chips er en klassiker fra det engelske kjøkkenet. I denne oppskriften lager du friterte stykker av steinbitfilet og serverer dem med persillerøtter og en deilig tartarsaus.
PORSJONER4

Ingredieser

Tartarsaus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbiten i serveringsstykker.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen eggehvite i en annen vid skål.
  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.
  • Vend steinbiten først i melblandingen, deretter i eggehvite og til slutt i griljermelet.
  • Frityrstek steinbitstykkene på 165 °C.
  • Skjær tynne skiver av persillerot og frityrstek dem på samme temperatur til de er sprø og gylne.

Tartarsaus

  • Hakk sylteagurk, kapers og oliven.
  • Bland sammen eggeplomme, dijonsennep og sitronsaft, og pisk inn solsikkeolje i en tynn stråle.
  • Rør inn sylteagurk, kapers og oliven, og smak til med salt og pepper.
  • Server fish and chips med tartarsaus og salat.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest