Fish-and-chips

Fish & Chips

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Fish and chips er en klassisk måte å spise fisk på i England. Man får det ofte servert i avispapir på en kiosk eller på pub. 
PORSJONER4

Ingredieser

Frityrrøre

Tartarsaus

Fremgangsmåte

  • Tørk torskefileten godt og skjær i ønskede stykker. Dryss med salt og pepper.

Frityrrøre

  • Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann. Rør sammen til en jevn røre og la den så få hvile i kjøleskapet i 20 minutter.
  • Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 °C.
  • Dypp torskestykkene i frityrrøren, og la røren renne litt av.
  • Stek stykkene i oljen, to og to om gangen. La dem steke i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø. Legg dem over på tørkepapir som trekker fett.

Tartarsaus

  • Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk.
  • Server den frityrstekte torsken med pommes frites, tartarsaus og sitronbåter.
  • Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.
  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest