Fiskeboller med hvit saus

>>>Fiskeboller med hvit saus
Print

Fiskeboller med hvit saus

Tid: 20-40 min
Grad: Enkel
Posjoner: 4

Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt. 

Ingredienser

  • 8 stk potet
  • 4 stk gulrot
  • 2 ss mykt meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • 2.5 dl kraft fra fiskeboller
  • 1 dl helmelk
  • 0.25 ts revet muskat
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 1 boks fiskeboller

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.
  2. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.
  3. Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.
  5. Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
  6. Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
  7. Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.
  8. Tips: Det er godt å krydre med litt karri i sausen.

Kilde: tine.no

Lagt til av | 2017-10-24T15:50:00+00:00 13. juni 2016|Kategori: Fiskefarse|Stikkord: |

Legg igjen en kommentar

Translate »