Fiskeboller med paprika

Fiskeboller-med-paprika-1
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Fiskeboller med paprika

Lag dine egne fiskeboller. Det er ikke vanskelig, og har du foodprocessor går det fort. De trenger ikke være hvite tvers igjennom, du kan foreksempel ha biter av rød paprika og grønn purre i farsen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus
Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er kalde. Bruk bare fiskefilet som ikke har vært fryst.
  • Skjær fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med salt.
  • La maskinen gå til farsen er fast og seig.
  • Rør inn pepper og egg, og spe med litt melk om gangen.
  • Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg.
  • Den ferdige farsen skal være glatt og seig.
  • Skjær paprika i små terninger.
  • Vask det grønne på purren og skjær opp i tynne ringer.
  • Kjør purren i foodprocessor sammen med litt olje til det blir en fin puré. Smak til med salt og pepper.
  • Rør paprikaterninger og purrepuré inn i fiskefarsen.
  • Fukt hendene med kaldt vann, form store boller og trill dem så de blir runde.
  • Kok opp vann med litt salt og legg i bollene.
  • La dem trekke i 15-20 minutter, til de er gjennomkokte. Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt.
Saus
  • Smelt smør og rør inn hvetemel.
  • Kok opp melken, og rør inn omtrent halvparten til det blir en glatt masse.
  • Spe deretter med mer melk til passe sauskonsistens.
  • Smak til med salt og hvit pepper.
  • Server fiskebollene i sausen med kokte poteter og gulrot ved siden av.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken