Fiskeboller og fiskekaker

fiskeboller-og-fiskekaker

Fiskeboller og fiskekaker

Du kan gjerne kjøpe det ferdig, men hjemmelaget fiskemat som fiskeboller, fiskekaker og fiskepudding smaker godt. Her viser vi deg hvordan du gjør det.

1. Velg fisk Hyse, steinbit og flyndre er fiskeslag som egner seg godt til hjemmelaget fiskemat. Sei er også ypperlig, den gir mye smak og gjør fiskekakene eller fiskebollene litt grå på farge. Fisken skal ikke ha vært fryst, men den må være helt kald. Hent den derfor rett ut av kjøleskapet når du begynner. Også arbeidsredskapene og de øvrige ingrediensene må være iskalde.

2. Lag farse – alternativ 1: I kvern

Skjær fisken i strimler og mal den på kvern. Ha 2 ts salt per halvkilo fisk når du maler den. Rør så deigen med en tresleiv til den blir seig. Spe med ca 3 dl melk, men bare litt om gangen. Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn og deigen kjennes glatt og fast før mer væske helles. Hvis ikke kan farsen skille seg. Hvis du sper for raskt, kan farsen skille seg. Den ferdige farsen skal være glatt og seig. Tilsett 1 ss potetmel og 0,25 ts muskat.

3. Lag farse – alternativ 2: I food prosessor

Skjær fisken i strimler og kjør fisken i food prosessor sammen med 2 ts salt til en fast masse. Tilsett ca 3 dl iskald melk mens maskinen går. Pass på at melken røres godt inn hele tiden og at du ikke tilsetter for mye på en gang. Tilsett 0,5 ts pepper og 1 ss potetmel og eventuelt muskat eller annet krydder.

4. Tilsett andre ingredienser

Stek en prøvekake og tilsett mer salt og krydder om nødvendig. Du kan gjerne gi fiskematen nye smaker og spreke farger med å tilsette krydder og hakkede urter eller grønnsaker.La deg inspirere av oppskriften på fiskekaker med karri eller oppskriften på fiskeboller med paprika<

5. Lag fiskeboller

Fukt hendene med kaldt vann og form litt store runde boller. Kok opp melk eller vann og legg i bollene. Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt, og la dem trekke i 15-20 minutter. Når fiskebollene trekker i melk i stedet for vann får kokekraften smak av både fisk og grønnsaker. Denne kokekraften brukes så til å lage en god saus.

6. Lag fiskekaker

Fukt hendene i kaldt vann og form flate kaker. Stek dem på middels varme i smør eller margarin i ca 4 minutter på hver side. Kilde: 3iuka.no
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken