Meny
Fiskegrateng-med-makaroni
Denne oppskriften på fiskegrateng med makaroni er en rett for hele familien. Server med det tilbehøret dere liker best. Vi foreslår kokt potet og revet gulrot.
Porsjoner4
Ingredieser
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 160 °C.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm.
  • Rens vårløk og skjær i tynne strimler.
  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle og rør inn hvetemelet. Spe med melk mens du rører hele tiden til sausen tykner og la den småkoke noen minutter. Kok opp mellom hver gang. Avkjøl sausen litt. Skill egg og rør eggeplomme inn i sausen. Smak til sausen med salt og muskat.
  • Vend fiskebiter, makaroni og vårløk inn i sausen. Pisk eggehvite til stivt skum og vend forsiktig inn i sausen. Ha blandingen over i en smurt ildfast form. Glatt ut toppen og dryss over griljermel.
  • Stek gratengen midt i stekeovnen i ca. 40 minutter.
  • Server fiskegratengen med kokte poteter og revet gulrot ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter