Fiskegryte-med-høstens-grønnsaker
Til oppskriften

Fiskegryte med høstens grønnsaker

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.
20-40 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær torskefileten i terninger.
  • Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.
  • Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.
  • Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.
  • Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt.
  • Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.
  • Server gryten med flatbrød ved siden av.

Tips

  • Torskefilet kan gjerne byttes med seifilet eller hysefilet.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes Sørensen
Print