Fiskekaker-av-hyse-med-smørstekt-småløk-og-salat-1
Til oppskriften

Fiskekaker av hyse med smørstekt småløk og salat

Hyse, eller kolje finnes langs hele norskekysten og er ettertraktet for kjøttet som er ypperlig å lage fiskekaker av. Man kan også koke hyse, men den bør da være nyfanget. Prøv disse karbonadene og gjør hverdagsmiddagen litt mer spennende.
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Smørstekt småløk

Salat på hvitkål og tomater

Fremgangsmåte

  • Mal fisken grovt og rør inn egg, fløte og gressløk. Tilsett salt og pepper etter smak. Deigen røres minst mulig, ellers blir farsen seig. Form små karbonader som stekes på begge sider i varm olje og smør til de er gyldenbrune.

Smørstekt småløk

  • Stjerneløken skrelles og skjæres i skiver. Stekes i smør uten å ta farge - krydre med salt og pepper og tilsett gressløk rett før servering.

Salat på hvitkål og tomater

  • Kål snittes fint. Tomat deles i to, kjernehuset fjernes og de deles i strimler. Bland sammen fløte og majones og smak til med salt og pepper. Bland salaten sammen og la den gjerne stå og trekke en stund før servering.
  • Anrettes pent på tallerken eller fat.
Kilde: melk.no
Print