Fiskekaker av steinbit med grønnsaksstrimler

Fiskekaker av steinbit med grønnsaksstrimler

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Fiskekaker kan varieres på så mange måter. Prøv denne oppskriften der fiskekaker av steinbit er servert med kokt ris og strimler av gulrot og agurk.
PORSJONER4

Ingredieser

GRØNNSAKSSTRIMLER

TILBEHØR

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbiten i mindre biter og kjør den sammen med salt raskt i en food prosessor til ønsket konsistens.
  • Tilsett potetmel og riseddik, og kjør til alt er godt blandet.
  • Skjær vårløk i små biter og bland den i farsen sammen med finrevet ingefær. Smak eventuelt til med salt.
  • Form små fiskekaker og stek dem i olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

GRØNNSAKSSTRIMLER

  • Vask gulrot og agurk godt.
  • Bruk ostehøvel til å skive opp gulrot og agurk på langs, og skjær skivene i strimler.
  • Lag en dressing av limesaft, sukker og soya, og smak til.
  • Bland dressingen med grønnsaksstrimlene og la det trekke noen minutter.
  • Server fiskekakene med grønnsaksstrimler, ris og soyasaus.

Tips:

    For en sterkere soyasaus kan du ha noen skiver chili i sausen.

      Kilde: godfisk.no Foto: Norwegian Seafood Council
      Populære oppskrifter
      Share on facebook
      Facebook
      Share on twitter
      Twitter
      Share on linkedin
      LinkedIn
      Share on pinterest
      Pinterest
      Stikkord for denne oppskriften