Fiskekraft-1

Fiskekraft

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lag din egen fiskekraft på de restene du har igjen etter at du har filetert fisk. Fiskekraften kan du fryse i porsjonspakninger og ta opp når du skal lage fiskesuppe.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask fiskeavskjær og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller.
  • Vask grønnsaker og del dem i store biter. Bruk kun den grønne delen på purren.
  • Legg fisk, grønnsaker, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle, og fyll på kaldt vann til det så vidt dekker.
  • Kok opp og la det hele stå og trekke i 20-30 minutter.
  • Fjern skum som danner seg på toppen.
  • Ta ut fiskeavskjær og grønnsaker når kraften er ferdig kokt og sil kraften.
  • Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.
  • Tips: I denne fiskekraften kan du bruke all type hvitfisk.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest