Meny
Fiskesuppe-med-krabbe-1
En suppe kan lages på mange måter, og i denne oppskriften blir krabben og grønnsakene tilsatt ved servering. Grønnsakene vendt i urteolje gir ekstra god smak. 
Porsjoner4
Ingredieser
Urteolje
Fremgangsmåte
  • Rens krabbeklør og ta ut kjøttet.
  • Skjær gulrot, persillerot og det hvite av purren i tynne strimler.
  • Kok fiskekraft, hvitvin og kremfløte inn til ca. to tredeler, eller til kraftig og god smak.
  • Gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la dem renne godt fra seg.
Urteolje
  • Finhakk persille og dill, og pisk sammen med olivenolje og salt.
  • Vend grønnsakene inn i urteoljen.
  • Server suppen i varme tallerkener, legg i krabbekjøtt og grønnsaker, og drypp litt olivenolje over.
  • Tips: Urteoljen holder seg i tett glass i kjøleskapet i minst 1 uke.
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter