Meny
Fiskesuppemed sider og spinat
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kutt purren i tynne skiver og hakk sjalottløken. Skrell potetene og del de i terninger. Del fiskefileten i ca 5 cm store biter.
  • Smelt smøret på middels varme i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett purren og sjalottløken og fres under omrøring i 5 minutter, eller til de begynner å bli myke. Tilsett sider og kok opp.
  • Tilsett kraften, potetene og laurbærbladet. Kok opp, demp varmen, legg på lokk og la det stå og småkoke i 10 minutter.
  • Ha hvetemelet i en liten bolle, og rør inn litt av melken til en tykk, klumpfri røre . Rør inn lit mer melk til det er flytende. (Sil blandingen hvis det er klumper i den). Drypp melblandingen i suppen mens du rører. Tilsett resten av melken og halvparten av fløten, og varm opp til kokepunktet under omrøring. La suppen stå og trekke ved kokepunktet i 15 minutter, eller til potetene er møre. Rør ofte i suppen.
  • Skyll i mellomtiden spinaten godt, og hakk den fint. Tilsett spinaten og resten av fløten. Tilsett fisken. La suppen trekke ved kokepunktet i 3-4 minutter, eller til fisken er gjennomkokt. Smak til suppen med salt og pepper. Øs opp i varme suppetallerkener, og server med en gang.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter