Meny
Fiskesuppe-med-skalldyr-1
En smaksrik fiskesuppe basert på skalldyr og fisk. Suppen passer godt når du skal servere noe ekstra godt, enten det er til familien eller når du skal ha venner på besøk. 
Porsjoner4
Ingredieser
Grønnsaker
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Del laksen i passende biter.
  • Kok opp vann med salt og eddik, og legg i laksen.
  • Kok opp, dra kjelen til side og la fisken trekke til den er kokt, ca. 5 minutter.
  • Kok blåskjellene til skjellene åpner seg, og sil av kokekraften. Bruk kokekraften i suppen.
Suppe
  • Surr finhakket løk og hvitløk i smør til løken er myk.
  • Tilsett fiskekraft og kokekraften fra blåskjellene, hvitvin og laurbærblad. Kok dette ned i 5 minutter.
  • Tilsett fløte og kok dette sammen til det tykner noe.
  • Del smøret i biter og pisk inn litt om gangen.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Sil suppen og kjør den sammen med en stavmikser.
Grønnsaker
  • Skjær potet i terninger og kok dem lett møre.
  • Finsnitt kål, strimle gulrot og kok i vann i 2 minutter.
  • Fordel fisk, blåskjell, reker, poteter og grønnsaker i varme suppeskåler. Hell over suppen og server straks med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter