Fiskesuppe med torsk og reker

Fiskesuppe med torsk og reker

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Denne suppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker oppskrift med god smak.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger.
  • Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
  • Rens og finhakk løk.
  • Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
  • Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
  • Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
  • La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
  • Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
  • Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
  • Varm opp suppen og tilsett reker.
  • Server suppen rykende varm med dill drysset over.
  • Tips: Du kan bytte ut torsk med sei i denne oppskriften.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer Hensley