Fivespice-ribbe-med-rodkalsalat
Til oppskriften

FIVESPICE-RIBBE MED RØDKÅLSALAT

KategoriKos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Kinesisk fem-krydder består som oftest av kanel, koriander, laurbær, stjerneanis og allehånde. Med andre ord mange gode smaker som vi forbinder med jul her i Norge. Denne ribba smaker kjempegodt!
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Ribba

Rødkålsalat

Fremgangsmåte

  • Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet.
  • Skjær av bena på ribba.
  • Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter. Bland krydder, sukker, salt og eddik, og gni ribba godt inn med blandingen.
  • Legg ribba i en ildfast form med fettsiden opp. Hell vann i formen og sett den i stekeovn på 125°C i ca. 2 timer. Ribba skal få en fin mørk farge.
  • Stek de hele krydderne i en kjele på middels varme til det dufter deilig av krydder. Tilsett eplemost, soya, brunt sukker og malt nellik i kjelen. Kok denne blandingen til den tykner og får sirupskonsistens. Sil og avkjøl.
  • Strimle rødkål og ha i en bolle. Hell i sirup og bland godt.
  • Blir sirupen for tykk kan du spe den ut med litt soya.
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer
Print