17.-mai-kake-Flaggkake
Til oppskriften

Flaggkake

Flaggkake med saftig kakebunn av mandler og fyll av jordbærpuré og ostekrem er pyntet med friske bær. Kaken symboliserer det norske flagget og er en fin 17.mai-kake.
Over 60 min
Avansert
PORSJONER1 kake

Ingredieser

Bunn

Jordbærpuré

Ostemousse

Fyll og pynt

Fremgangsmåte

Bunn

  • Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett frøene fra vaniljestangen, vaniljesukkeret og eggene ett og ett om gangen. Vend inn mel, mandler og bakepulver og bland til slutt inn kremfløten.
  • Hell røren over i en smurt 22 cm springform og stek på 170 °C i 35 minutter. Avkjøl på rist.

Jordbærpuré

  • Kjør jordbær og melis til en fin puré i en blender eller med stavmikser.

Ostemousse

  • Legg gelatinen til bløt i 15 minutter. Pisk kremfløten og sett kaldt.
  • Pisk egg, sukker og vaniljesukker i 5 minutter med k-vispen, tilsett osten og pisk videre i 10 minutter til.
  • Kok opp vann og bland 3 ss kokt vann med gelatinplatene som du nå har klemt ut vannet av. Hell over i ostemassen samtidig som maskinen går. Rør inn kremen og sett kaldt. Ta ut ostemoussen og rør i den hvert tiende minutt to ganger, og deretter hvert femte minutt to ganger (10+10+5+5).

Montering

  • Del kakebunnen i to og dynk både topp og bunn med jordbærpuré. Ta på puré i flere omganger så den får trukket godt ned i kaken. Pass spesielt på at du får dynket kantene.
  • Sprøyt ett lag ostemousse på kakebunnen. Sett kakebunnen og ostemoussen i kjøleskapet igjen og rør i ostemoussen hvert femte minutt i totalt 25 minutter (5+5+5+5+5).
  • Fordel delte bær utover ostemoussen og legg på andre halvdel av kakebunnen. La ostemoussen stå 5 minutter til i kjøleskapet før du brer den utover toppen og sidene av kaken. Sett kaken kaldt i minst to timer før den pyntes.
  • Pynt kaken som et flagg med skivede jordbær, blåbær og pisket krem.
Kilde: brodogkorn.no Oppskriften er laget av Tove Holter
Print