Flambert kalvefilet

Flambert kalvefilet

20-40 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
La deg ikke skremme av flamberingen! Det er slett ikke vanskelig, men veldig moro. Og så ser det alltid imponerende ut. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens og kok grønnsakene. Kok båndspaghetti etter anvisning på pakken.
  • Del fileten i fire biffer, krydre og stek dem fint brune i smør. Trekk panna vekk fra platen og la biffene hvile 3-4 minutter. Ta dem ut, sett panna på god varme, og legg biffene tilbake.
  • Flamber ved bordet når gjestene har satt seg. Panna må være varm. Slå i konjakk, tenn på, og server biffene. Hell deretter fløte i panna, rør om, og server sausen.
  • Husk å være forsiktig med å flambere ved komfyren da flammene kan slå opp i vifta og antenne fettet i avtrekksvifta.
Kilde: matprat.no Foto: Anne Manglerud
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest