Flambert kalvefilet
Til oppskriften

Flambert kalvefilet

La deg ikke skremme av flamberingen! Det er slett ikke vanskelig, men veldig moro. Og så ser det alltid imponerende ut. 
20-40 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens og kok grønnsakene. Kok båndspaghetti etter anvisning på pakken.
  • Del fileten i fire biffer, krydre og stek dem fint brune i smør. Trekk panna vekk fra platen og la biffene hvile 3-4 minutter. Ta dem ut, sett panna på god varme, og legg biffene tilbake.
  • Flamber ved bordet når gjestene har satt seg. Panna må være varm. Slå i konjakk, tenn på, og server biffene. Hell deretter fløte i panna, rør om, og server sausen.
  • Husk å være forsiktig med å flambere ved komfyren da flammene kan slå opp i vifta og antenne fettet i avtrekksvifta.
Kilde: matprat.no Foto: Anne Manglerud
Print