Flambert-kyllingfilet-1

Flambert kyllingfilet

Flambering er en teknikk som skal gi retten du lager en smakfull avrunding. Det meste av alkoholen brenner opp mens smakene blir igjen i retten. Flambert kyllingfilet er en rett som imponerer!

Tid: 20 -40 min
Grad: Avansert
Rett: Middag

Ingredienser

Porsjoner: 4
Skriv ut

SLIK GJØR DU

  1. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem i en stekepanne på middels varme i 4 minutter på hver side. Ta filetene ut av pannen.
  2. Hell i fløte og kok til sausen tykner litt. Smak til med soyasaus og legg i kyllingfiletene.
  3. Ha konjakken over, tenn på med en fyrstikk og la konjakken brenne ut.
  4. Server flambert kyllingfilet med lettkokt brokkoli, gulrot i staver og kokte poteter.

Kilde: matprat.no Foto: Eva Brænd