Meny

Flatbiff av lam med paprikasaus

Flatbiff-av-lam-med-paprikasaus

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Flatbiff av lam med paprikasaus

To av Norges beste råvarer, lam og mandelpotet, møtes i denne retten. Når de også får selskap av en herlig paprikasaus, fennikel og aubergine, er det bare å invitere til middag.
PORSJONER2

Ingredieser

Paprikasaus
Mandelpotetmos med timian

Fremgangsmåte

  •  Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form sammen med fennikel i båter. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65°C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger. Ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. 
  • Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.
  • Skjær aubergine i 1 cm tykke skiver, legg dem utover på et brett, dryss over salt og la dem ligge slik i minst 15 minutter.  Skyll og tørk dem godt. Pensle dem med litt olje og stek dem i varm panne til de har fått fin farge.
  • Lag paprikasausen: Finhakk paprika, sjalottløk og hvitløk og fres det raskt i olje. Ha i buljong, og la alt småkoke i ca. 10 minutter Del smøret i terninger og ha det i sausen mens du hele tiden rører. Smøret tykner sausen og gir den en avrundet og god smak. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
  • Lag mandelpotetmos: Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre. Mos potetene og rør inn smør og melk. Ikke rør mer enn nødvendig om du ønsker potetmosen litt grov. Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.
  • Skjær kjøttet i skiver og server med aubergineskiver, fennikel og potetmos.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også