Flatbird med sennepspotetsalat

Flatbird med sennepspotetsalat

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lerstang Flatbird er en hel kylling som ligger flatt. Kjøttet er marinert med blant annet timian og hvitløk og kokt på 80 grader i 2 ½ time. Kjøttet blir utrolig saftig og smakfullt og kanskje den nye grillfavoritten?
PORSJONER4

Ingredieser

  • 1 Lerstang Flatbird

Sennepspotetsalat

Fremgangsmåte

  • Kok potetene møre i lettsaltet vann (del evt. noen i to). Hell av vannet og damp av overflødig væske.
  • Pisk sammen sennep, eddik og olje. Rens og del rødløk og vårløk i tynne skiver, finhakk urter og bland sammen med sennepsaus og poteter. Dryss over kapers, smak til med salt og grovkvernet sort pepper. La potetsalaten trekke smak mens du griller kyllingen.
  • Grill kyllingen på litt høy varme til den er gjennomvarm, snu på kjøttet av og til, bruk evt. lokk. La det hvile noen minutter, før du skjærer kyllingen i mindre serveringsstykker.
  • Server gjerne sammen med litt bbq-saus, grønn salat, en skål rømme og nybakt foccaccia.
  • Tips! Her kan man fint variere med andre typer sennep, liker du en sterk type bruk det, evt. kan man også blande en søt med en litt sterk sennep.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest