Meny
Flatbird med sennepspotetsalat
Lerstang Flatbird er en hel kylling som ligger flatt. Kjøttet er marinert med blant annet timian og hvitløk og kokt på 80 grader i 2 ½ time. Kjøttet blir utrolig saftig og smakfullt og kanskje den nye grillfavoritten?
Porsjoner4
Ingredieser
  • 1 Lerstang Flatbird
Sennepspotetsalat
Fremgangsmåte
  • Kok potetene møre i lettsaltet vann (del evt. noen i to). Hell av vannet og damp av overflødig væske.
  • Pisk sammen sennep, eddik og olje. Rens og del rødløk og vårløk i tynne skiver, finhakk urter og bland sammen med sennepsaus og poteter. Dryss over kapers, smak til med salt og grovkvernet sort pepper. La potetsalaten trekke smak mens du griller kyllingen.
  • Grill kyllingen på litt høy varme til den er gjennomvarm, snu på kjøttet av og til, bruk evt. lokk. La det hvile noen minutter, før du skjærer kyllingen i mindre serveringsstykker.
  • Server gjerne sammen med litt bbq-saus, grønn salat, en skål rømme og nybakt foccaccia.
  • Tips! Her kan man fint variere med andre typer sennep, liker du en sterk type bruk det, evt. kan man også blande en søt med en litt sterk sennep.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter