Flesk-og-duppe

Flesk og duppe

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe - lys saus - er enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk. 
PORSJONER4

Ingredieser

Kålrotstappe

Duppe

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Lag kålrotstappe. Skrell kålrot og del den i grove biter. Kok kålroten mør i en kasserolle med usaltet vann og hell av kokevannet. Mos kålroten, ha i fløte og smør, og smak til med salt og pepper.
  • Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, ca. 20 minutter.
  • Lag duppe. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Se til at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt muskat.
  • ? Spe gjerne med varm melk, da er det enklere å få en jevn og fin saus.
  • Skjær av svoren på flesket og skjær flesket i 1 cm tykke skiver. Stek skivene et par minutter på hver side i en varm stekepanne med margarin. Legg de stekte skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av.
  • Visp resten av fettet fra pannen inn i den hvite sausen og smak til med salt og pepper.
  • Tips: Ha gjerne finhakket persille, dill eller gressløk i duppen før servering, det gir god smak.
  • Anrett stekt flesk på en tallerken sammen med kålrotstappe og duppe. Dryss over til finhakket persille til pynt. Server gjerne kokte poteter til.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest