Fleskepannekake

Fleskepannekaker1
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Fleskepannekake

Av alle gode matminner fra barndommen havner nok pannekaker øverst på  lista for svært mange. Pannekaker kan komme i mange ulike varianter, fra tynne med et enkelt dryss sukker, til tjukke og solide middagspannekaker med stekt flesk, som her. 
PORSJONER4

Ingredieser

Pannekaker
flesk

Fremgangsmåte

  • Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten mengden melk. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. 20 minutter.
  • Stek flesketerninger i en varm stekepanne med margarin. Legg det stekte flesket over på en tallerken med litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  • Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Pannekaken er ferdig når den har fått en gyllen farge begge sider. Stek resten av pannekakene på samme måte.
  • Legg en god skje stekte flesketerninger i midten av hver pannekaken før du bretter over og server dem med lønnesirup.
  • Tips: Du kan også steke pannekaken i ovnen. Fordel da stekte flesketerninger i en ildfast form med litt av stekefettet. Hell forsiktig i pannekakerøren, plasser formen midt i stekeovnen på 225 °C, og stek i 25-30 minutter til den er gjennomstekt og har fått gulbrun farge.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken